Seinäjoki Pride järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Lakeuden Sateenkaarelle Seinäjoki Pride on ensimmäinen pride-rykäys olemassaolonsa aikana.

Seinäjoki Pride on ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, johon jokainen on tervetullut omana itsenään sukupuoli- ja seksuaali-identiteetistä, uskonnosta, kansalaisuudesta, puoluekannasta tai koosta riippumatta.

Seinäjoki Priden 2022 suojelijana toimii kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä sekä Provinssi.

Tervetuloa juhlistamaan yhdenvertaisuutta, rakkautta ja ihmisoikeuksia avaruuden pääkaupunkiin! Täällä on tilaa kaikille. 

Pride-viikon ohjelma

Seinäjoki Pridea juhlitaan 6.-12.6.2022. Tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita. Seinäjoki Pride on syrjinnästä ja häirinnästä vapaa tapahtuma, ja kaikissa viikon tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. 

Maanantai 6.6.

11-15: Taidetyöpaja

Valo-Valmennusyhdistys, Keskuskatu 13

Ohjattu kuvataidetyöpaja ”Väriä ja valoa lakeuksille” Valon tiloissa. Valmiit teokset voit halutessasi jättää Valon ikkunoille tuomaan väriä kaupunkiin. Kahvi- ja teetarjoilu. Työpajaan voit osallistua vapaasti klo 11-15 välillä.


13-15: Sirkus Muudin tutustumistunnit

Keskustori (säävaraus)

Sirkus Muudin ohjaajat tutustuttavat sirkukseen ja akrobatiaan Keskustorilla. 


Tiistai 7.6.

11-15: Taidetyöpaja

Valo-Valmennusyhdistys, Keskuskatu 13

Ohjattu kuvataidetyöpaja ”Väriä ja valoa lakeuksille” Valon tiloissa. Valmiit teokset voit halutessasi jättää Valon ikkunoille tuomaan väriä kaupunkiin. Kahvi- ja teetarjoilu. Työpajaan voit osallistua vapaasti klo 11-15 välillä.


13-16: Etäkoulutus nuorisotoimijoille, Teams

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen ja Lakeuden Sateenkaari ry:n järjestämä koulutus sateenkaarinuorten kohtaamisesta nuorisotyössä. Teams-linkki ja kokouksen tallenne lähetetään kaikille ilmoittautuneille. Ilmoittaudu 6.6. mennessä: info@lakeudensateenkaari.fi


18-18.30: Sateenkaareva satutuokio

Aallon kirjasto, Koulukatu 21

Satuja Aallon kirjaston lastenosastolla. Apila-kirjaston aikuisten, nuorten ja lasten osastoilla esillä sateenkaarihyllyt koko Seinäjoki Pride -viikon ajan. Sateenkaarihyllyissä luettavissa ja lainattavissa aiheeseen liittyvää tieto- ja kaunokirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille. Sateenkaarihylly myös verkossa pride-viikon aikana ja sen jälkeen!


Keskiviikko 8.6.

14-18: Kylttityöpaja

SeAMK Frami F, Kampusranta 11

Kylttien askartelua lauantain pride-kulkuetta varten. Paikalla myös pinssikone, jolla voit luoda maksutta omia pinssejä. Tarjoamme materiaalit, mutta niitä on rajoitetusti, eli voit ottaa mukaasi myös omia materiaaleja. Paikalla yhdistyksen väkeä opastamassa ja ideoimassa kanssasi. Kylttityöpajaan voit osallistua vapaasti klo 14-18 välillä.


17-19: Feministinen kiroiluiltama & Vaginamonologeja (K16)

Kulttuurikahvila Viia, Koulukatu 36

Feministisessä kiroiluiltamassa jaetaan omaa vitutusta tai myötäeletään muiden sadattelussa yhteiskunnasta, epäkohdista tai omasta elämästä. Aihe on vapaa ja lava on sinun. Feministiset kiroiluiltamat ovat Feministisen ajatushautomo Hatun kehittämä konsepti. Iltaman juontaa Jenni Kuisti. 


19.30-21: Pridebingo & burleskia (K18)

Kabacka, Kauppakatu 15 C

Bingoa ja burleskia Kabackan alakerrassa. Bingon tarjoaa seksuaaliterveyskauppa Sweet Kiss, burleskista vastaa vaasalainen Vixens of Luster. Kabackan tiskillä pride-tarjouksia! 


Torstai 9.6.

14.30-15: Pridebingo

Keskustori (säävaraus) UUSI PAIKKA: EPSTORI

Selmun ja Lakeuden Sateenkaaren yhteinen pridebingo sateenkaarevilla palkinnoilla. 


15-16: Paneelikeskustelu

Keskustori (säävaraus) UUSI PAIKKA: EPSTORI

Paneelikeskustelussa pureudutaan sateenkaarevien ihmisten elämään 2020-luvun Seinäjoella ja siihen, mitä Seinäjoki ja koko lakeus voisi tehdä sen eteen, että alue olisi meille kaikille turvallisempi ja houkuttelevampi paikka. Keskustelemassa Henna Rantasaari, Matti Pihlajamaa sekä Finelia Ahtola yhdessä paneelin juontajan Hanna Hietikon kanssa.


18-21: Pridekino (K12)

Rytmikorjaamo, Vaasantie 11

Pridekinon sateenkaarevia lyhytelokuvia Rytmikorjaamolla klo 19. Lyhytelokuvakoosteessa viisi englanninkielistä tai englanniksi tekstitettyä elokuvaa, kokonaiskesto n. tunnin. Rytmikorjaamon ovet ja baari auki klo 18-21. Pridekino-ohjelma: www.vinokino.fi.


Perjantai 10.6.

18-19.30: Sateenkaarimessu & kirkkokahvit

Lakeuden Risti, Koulukatu 24

Messu erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja heidän läheisilleen. Messun jälkeen tarjolla kirkkokahvit. Tilaisuuden fyysisestä turvallisuudesta pitää huolta vartijat. 


Lauantai 11.6.

11.30: Kasvomaalausta ja maskeerausta

Keskustori

Meikkaaja-maskeeraaja Nea Tähtinen tarjoaa pride-kansalle päivään sopivaa railakasta kasvomaalausta ja ehostusta. Kasvomaalauspiste myös puistojuhlassa klo 13-16.


12.30: Kulkue

Keskustori-Koulukatu-Kirkkokatu-Lakeudenpuisto

Pride-kulkue kulkee lauantaina puistojuhlaan reittiä Keskustori-Koulukatu-Kirkkokatu-Lakeudenpuisto. Kulkueeseen järjestäytyminen Keskustorilla klo 12.30 alkaen, lähtö klo 12.45. Reitti on esteetön, mutta huomioithan mahdolliset kiveykset ja niiden reunat sekä Lakeudenpuiston hiekkatiet.


13-16: Puistojuhla

Lakeudenpuisto

Rentoa piknik-tunnelmaa puistossa. Puheita mm. tapahtuman suojelijoilta sekä yhdistykseltä. Lisäksi kasvomaalausta, seksuaalineuvonta-popup sekä ohjattua joogaa (jooga klo 13.30-14.30) ja muuta mukavaa. Myynnissä käsitöitä ja taidetta. Maksutavat: käteinen ja MobilePay. Omat viltit ja eväät mukaan!


21-05: Iltabileet (K18)

Karma, Kauppatori 3

Pride-iltabileet Karmassa. Karaoke ja DJ. Sisäänpääsy klo 23 alkaen 8 €, ilmainen klo 21-23. Karaokea klo 22 alkaen, yökerhon puoli auki klo 23 alkaen.


Sunnuntai 12.6.

12-16: Pride and Slide

Rytmikorjaamon skeittiparkki, Vaasantie 11

Skeittausta, musiikkia ja grillailua Rytmikorjaamon skeittiparkilla.