Lempeämpää lakeutta rakennetaan tänä vuonna Seinäjoella 3.-9.6.2024! Seinäjoki Pride on viikon mittainen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, jonka aikana on luvassa monenlaista mukavaa kaiken ikäisille ympäri Seinäjokea. Ohjelmassa on mm. työpajaa, koulutusta, keskustelua, bingoa, dragia ja sateenkaarimessua!

Tervetuloa juhlistamaan yhdenvertaisuutta, rakkautta ja ihmisoikeuksia avaruuden pääkaupunkiin!

Anna palautetta viikon tapahtumista:

Pride-viikon ohjelma

Seinäjoki Pridea juhlitaan 3.-9.6.2024. Kaikkiin viikon tapahtumiin on vapaa pääsy. Seinäjoki Pride on syrjinnästä ja häirinnästä vapaa tapahtuma, ja kaikissa viikon tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Kaikki Pride viikon tapahtumat ovat maksuttomia.

Koko viikon

Emi Soisuo : Kehonkuvia (3.-25.6.)

Seinäjoen pääkirjasto, Aallon galleria. Alvar Aallon katu 12, Seinäjoki

Pride-taidenäyttely Kehonkuvia esittelee ihmiskehon monimuotoisuutta taiteilijan silmin. Taulut kertovat tarinoita ihmisyydestä, kehosuhteesta ja ihmiskehon kauneudesta.

Jokainen keho on kaunis ja ainutlaatuinen – ja siksi kaiken rakkauden arvoinen. Omaa kehoa pitäisi opetella kohtelemaan sen ansaitsemalla lempeydellä ja rakkaudella. Mitä jos keskittyisimmekin virheiden etsimisen sijaan löytämään kehomme kauneuden?

Taulut on toteutettu pääsääntöisesti akryylimaaleilla. Osassa on käytetty myös sekatekniikkaa ja akryylitusseja. Taiteilijana toimii tamperelainen, alunperin Kauhajoelta kotoisin oleva, Emi Soisuo.

Esteettömyys: Kirjaston esteettömyystiedot kirjaston omilla verkkosivuilla

Pääkirjaston sateenkaareva aineistonäyttely

Seinäjoen pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 12, Seinäjoki

Seinäjoen pääkirjasto Apilassa on pride-viikon ajan sateenkaareva aineistonäyttely eli tarjolle on koottu erityisesti sateenkaarevaan teemaan sopivia kirjoja, elokuvia ja musiikkia lainattavaksi.

Esteettömyys: Apilan esteettömyystiedot kirjaston omilla verkkosivuilla

Sateenkaariliputus

Sateenkaariliput liehuvat valikoiduissa keskustan lipputangoissa koko viikon! <3

Maanantai 3.6.

10: Liputus alkaa

11:30-14 Valo-valmennusyhdistyksen taidepaja

Alvar Aallon katu 1, sisäänkäynti Kauppakadulta

Tervetuloa viettämään aikaa monipuolisten taiteellisten aktiviteettien parissa! Paikan päällä on mahdollisuus maalaamiseen, piirtämiseen, askarteluun ja kaikenlaiseen muuhun taiteiluun. Paikalla myös meidän supersuosittu pinssikone, sekä mahdollisuus maalata kangaskasseja. Puuhaa riittää varmasti moneen eri makuun!

Esteettömyys: Esteettömyystiedot päivittyvät.

14-18 Lautapeli-iltapäivä Pohjan nuopparilla

Pohjan nuorisotalo, Pultrantie 15, Seinäjoki

(Lauta)peli-iltapäivässä on tiedossa yhteistä ajanviettoa monien erilaisten lauta- ja seurapelien parissa. Voit halutessasi tuoda mukanasi myös oman suosikkilautapelisi! Kahvitarjoilu.

Esteettömyys: Pohjan nuoppariin on esteetön kulku. Tarkemmat tiedot päivittyvät.


Tiistai 4.6.

15-18: Setan etäkoulutus lastensuojelun ammattilaisille

Microsoft Teams

Lastensuojelun ammattilaisille suunnattu etäkoulutus seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta. Kouluttajana toimii Setan Teija Ryhtä.
Ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä!

15-20: Non-stop kyltti- ja pinssipaja, Pohjan nuoppari

Pohjan nuorisotalo, Pultrantie 15, Seinäjoki

Kylttien askartelua lauantain Pride-kulkuetta varten. Pinssien ja kylttien lisäksi mahdollisuus myös maalata kangaskasseja. Voit myös halutessasi tuoda mukanasi esimerkiksi oman t-paidan maalattavaksi. Kankaiden maalaamiseen löytyy paljon valmiita Pride-aiheisia sapluunoita. Voit vaihtoehtoisesti myös päästää oman luovuuden valloileen! Kahvitarjoilu.

Esteettömyys: Pohjan nuoppariin on esteetön kulku.

18-: Online-peli-ilta (K13)

Lakeuden Sateenkaaren Discord-kanava ja Twitch.tv twitch.tv/laikaisdead_

Pelit: Fall Guys, Fortnite, Among Us ja The Jackbox Partypack (1-6)

Lakeuden Sateenkaari järjestää osana Seinäjoki Pride -tapahtumaa videopeli-illan. Tule mukaan pelailemaan ja viettämään hauskaa meidän kanssa erilaisten videopelien parissa. Osaan peleistä on mahdollista osallistua ihan vain älypuhelimella. Sinun tarvitsee vain ladata Jackbox Partypack-sovellus puhelimellesi, tai voit osallistua selaimella osoitteessa jackbox.tv. Illan muihin peleihin tarvitaan joko tietokonetta tai pelikonsolia (Xbox One, Playstation 4 tai 5, Nintendo Switch). Peli-iltaan on myös mahdollista osallistua vain katsojan roolisssa osoitteessa www.twitch.tv/laikaisdead_. Tervetuloa pelailemaan kanssamme!


Keskiviikko 5.6.

16:30-18 Kasvomaalausta, värikyniä ja sirkusta, Sirkus Muudi

Kalevan Navetan Hugo-sali, Nyykoolinkatu 25

Ennen päivän päätapahtumaa pidetään hauskaa Sirkus Muudin ja kasvomaalien sekä värityskuvien parissa! Sirkus Muudin sirkustyöpajassa pääset tutustumaan sirkuksen pienvälineisiin kukkakepeistä hulavanteisiin.

Esteettömyys: Kalevan Navetan esteettömyystiedot Kulttuurikeskuksen omilla sivuilla

18: Mimi ja Kuku

Kalevan Navetan Hugo-sali, Nykoolinkatu 25

Priden-viikon juhlaohjelmaan kuuluu Mimin ja Kukun ilmainen keikka lapsille. Mimi-prinsessa ja Kuku-leijona ovat keikkailleet lapsille livenä ja tv:ssä ja tehneet tanssillisia lastenohjelmia jo 20 vuotta!
Kesto n. 1 tunti.

Esteettömyys: Kalevan Navetan esteettömyystiedot Kulttuurikeskuksen omilla sivuilla

20: Pridebingo ja tietovisa (K18)

Taphouse 60100, Kalevankatu 2

Viikon teemaan sopiva tietovisa ja illan bingo pidetään Taphouse 60100 -ravintolassa. Tapahtuman pääpalkinnot ovat lahjoittaneet ihanat yhteistyökumppanimme Pillukoru ja Giggeli.

Esteettömyys: Ravintolaan on esteetön kulku, Inva-WC


Torstai 6.6.

10-17 Walk-in tatuointipäivä, DarkSide Ink

Teollisuustie 14

Tapahtuma alkaa kello 10. Tatuointeja tehdään niin kauan kuin tekemistä riittää. Tapahtumassa on paljon vapaita malleja niin prideen sopivalla teemalla kuin muutenkin. Voit myös tuoda oman kuvan. Valmiit mallit alkaen 70 €, tatuoinnit omasta kuvasta alkaen 100 €.

Darkside Ink on vuonna 2020 perustettu tatuointien ja takkutöiden erikoisliike. Keskustasta ja rautatieasemalta on studiolle noin 2 km matka. Pihasta löytyy runsaasti ilmaista pysäköintitilaa omalla autolla matkustaville.

Esteettömyys: Esteettömyystiedot päivittyvät.

16-17:30 Sateenkaarevat seurakuntalaiset, Kirkonkranni

Kirkonkranni, Ala-Kuljunkatu 1

Opiskelijamedia Pomedian, Seinäjoen seurakunnan sekä Malkus ry:n Voimavaraksi-hankkeen kanssa yhteistyössä toteutettavassa keskustelutilaisuudessa puhutaan siitä, millaista on olla sateenkaarevana mukana seurakunnassa. Aiheesta tulevat Seinäjoelle keskustelemaan Sley-taustainen teologian maisteri Milla Heinonen, helluntailaisen Houm-kirkon perustajana aiemmin tunnettu soinilaislähtöinen Tanja Väliaho ja Word of Faith Church Finland -seurakunnan perustanut, nykyään hätäkeskuspäivystäjänä työskentelevä Patrick Tiainen. Lisäksi keskusteluun tuovat asiantuntijanäkökulmaa Voimavaraksi-hankkeen koordinaattori Hanna-Leena Autio sekä Seinäjoen seurakunnan pappi Merja Lampila.

Sateenkaarevat seurakuntalaiset -keskustelutilaisuutta voi tulla seuraamaan paikan päälle Kirkonkranniin ilman pääsymaksua tai katsoa striiminä sateenkaariydistys Malkuksen Youtube-kanavalta. Lue keskustelua taustoittava juttu osoitteesta Pomedia.fi!

Esteettömyys: Tilaisuus striimataan.

18-19: Sateenkaarimessu

Lakeuden Risti, Koulukatu 24

Torstai-iltana kokoonnutaan sateenkaari-ihmiset huomioivaan turvallisemman tilan messuun. Tervetuloa kaikki!

Ilmoitetut esteettömyystiedot: esteetön kulku ja esteetön WC, induktiosilmukka

17-20 Sateenkaareva olohuone

Lakeuden Sateenkaaren oma vertaisryhmä kokoontuu tietenkin myös pride-viikolla. Tarjolla on hyvän seuran lisäksi kahvia, teetä, keksejä ja pelejä.

Seinäjoen keskusta, tarkemman sijainnin saa tietää kysymällä LS:n Finelialta osoitteesta finelia@lakeudensateenkaari.fi tai info@lakeudensateenkaari.fi


Perjantai 7.6.

12-17 Karaoke-etkot

Olkkari, Kauppaneliö 2

Tule valmistautumaan illan ohjelmaan lurauttama laulu tai toinenkin! Tilaisuus on alkoholiton, voit tuoda mukanasi jotain nyyttärihenkistä naposteltavaa.

Esteettömyys: Tarkemmat esteettömyystiedot päivittyvät.

18-22 Burleskia, tankotanssia ja twerkiä (K18, anniskelu)

Kalevan Navetan Hugo-Sali, Nykoolinkatu 25

Kalevan Navetassa päästään nauttimaan burleskista, kun poskia punottamaan saapuu upea Ihanaa Elämää -burleskipoppoo. Menossa mukana myös Sirkus Muudi! Sirkus Muudi on paikallinen sirkuskoulu joka tarjoaa myös tankotanssia, parkouria ja twerkkiä. Showtime kello 18:30.

Illan aikana lavalle meitä ihastuttamaan nousevat Hysteria Van Lane, Annie Day, Sylvie Sweet Kiss, Scarlette Champagne, Irene, Rahkisvuohta part two, Tango Con Champan, Tinarinnat, Blueberry Mary ja Vendora.

Esteettömyys: Kalevan Navetan esteettömyystiedot Kulttuurikeskuksen omilla sivuilla


Lauantai 8.6.

12-13: Lasten lukuhetki kirjastossa

Pääkirjasto Apila, Jaaksi 3, Alvar Aallon katu 14

Lapsille on tarjolla satutuokio pääkirjastolla ennen Pride kulkuetta ja puistojuhlaa.

Esteettömyys: Apilan esteettömyystiedot kirjaston omilla verkkosivuilla.

13-14: Torihulinaa ennen kulkuetta

Seinäjoen vanha tori, Kauppatori 1-3

Ennen kulkueen lähtöä Kauppatorilla on luvassa kasvomaalausta, glitteriä ja katuliituja!

14: Seinäjoki Pride -kulkue

Kauppatori-Puistopolku-Keskuskatu-Koulukatu-Lakeudenpuisto

Pride-kulkue kulkee lauantaina puistojuhlaan reittiä Puistopolku-Keskuskatu-Koulukatu-Lakeudenpuisto. Kulkueeseen järjestäytyminen Kauppatorilla kello 13.30 alkaen, lähtö kello 14.

Esteettömyys: Kulkuereitti on asfaltoitu ja pituudeltaan n. 800 metriä. Kulkue kulkee kävelykatua ja jalkakäytäviä pitkin. Tie ylitetään viisi kertaa, ylitysten turvallisuutta valvovat järjestyksenvalvojat. Reitillä kolme loivaa kanttaria. Kulkueessa saattaa olla kova meteli ja paljon muita ärsykkeitä.

14-17: Puistojuhla

Lakeudenpuisto

Kulkue päättyy Lakeudenpuistoon, missä vietetään puistojuhlaa. Ota mukaan viltti ja piknik-evästä ja toivo lauantaille kaunista kesäsäätä! Puistossa tarjolla kojuja, puheita, live-musiikkia, rentoa yhdessäoloa. Puistojuhlassa esiintymässä ovat Who Stole The Lipstick, 1Tipe Kvartetti ja Akvaariokuha.

Esteettömyys: Lakeudenpuisto on tasaisehko nurmialue, kulkuväylät sinne ovat päällystämätöntä soratietä.

21-04: Iltabileet (K18)

Bar15, Kauppakatu 15

Lauantain päätteeksi päästään tietenkin juhlimaan iltabileitä Avaruuden Pääkaupungin sydämeen!
Bileissä on huomioitu juhlakansan turvallisuus ja myös unisex-vessat löytyvät. Esiintyjinä Unta, Lempivärit ja Soundwave Explosion.

Esteettömyys: Ravintolaan ei valitettavasti ole esteetöntä pääsisäänkäyntiä. Ulko-ovi on korotetulla tasanteella ja oven jälkeen sisälle vie kapeat kierreportaat.


Sunnuntai 9.6.

14:00 SJK:n naisten kotipeli Kajaanin Hakaa vastaan

Seinäjoen jalkapallostadion, Alaseinäjoenkatu 15

Sunnuntaina iltapäivällä kokoonnutaan jalkapallo-otteluun kannustamaan seinäjokelaisjoukkue voittoon!

Menossa mukana…

Seta ry
Seinäjoen kaupunginkirjasto
Bar15
Seinäjoen kulttuuritoimi
Kalevan navetta
Kulttuurityöpaja Preppaamo
Ihanaa Elämää -burleskipoppoo
Valo Valmennusyhdistys
Seinäjoen Seurakunta