Oletko joskus pohtinut sukupuoltasi? Oletko sukupuoleltasi muunsukupuolinen tai oletko miettinyt, ettet ole yksiselitteisesti (tai ollenkaan) nainen etkä mies? Väitöstutkija Sofia Kari pyytää vastaamaan kirjoituskutsuunsa ja kertomaan 11.2. mennessä, miltä muunsukupuolisuus tuntuu:

”Olen Sofia Kari ja teen väitöstutkimusta Lapin yliopiston sukupuolentutkimuksen yksikössä. Tutkin muunsukupuolisuutta sekä sukupuoleen kuulumisen ja kuulumattomuuden kokemuksia. Olen kiinnostunut siitä, mitä sukupuoli ihmisille merkitsee ja mikä tuo iloa ja kuulumisen tunteita.

Kirjoituskutsu on tarkoitettu kaikille sukupuoltaan miettineille. Sinun ei siis tarvitse olla juuri muunsukupuolinen vastataksesi. Tutkimuksessani muunsukupuolisuus on kattotermi kuvatessani sukupuoli-identiteettejä, joissa ei yksiselitteisesti ja muut vaihtoehdot poissulkevasti identifioiduta naiseksi tai mieheksi.

Kaikenlaiset ja eripituiset kirjoitukset ovat tervetulleita. Muutama lausekin riittää. Tutkimustani rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto (SKR). Tutkimukseen osallistuminen on nimetöntä ja vapaaehtoista. Vastaaminen tapahtuu Tampereen yliopiston Tietoarkiston Penna-alustalla. Voit vastausta jättäessäsi valita, saako kirjoituksesi tallentaa myös Tietoarkiston Aila-arkistoon muidenkin aihetta tutkivien käytettäväksi.

Voit osallistua tutkimukseen, vaikka et haluaisi antaa tekstiäsi arkistoitavaksi. Tällöin Penna luovuttaa kirjoituksesi vain minulle. Myös taustatietoihin vastaaminen on vapaaehtoista.”

Lisätietoa ja vastauslomake: https://services.fsd.tuni.fi/penna/sukupuoli/66 

Osallistua voi sunnuntaihin 11.2.2024 asti. Jos sinulla on kysyttävää kirjoituskutsusta tai tutkimuksesta, Sofia Karin tavoittaa osoitteesta sofia.kari@ulapland.fi.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *