Eilen 5.7. on uutisoitu Lapua Prideen kohdistuneesta häirinnästä, josta näkyvimpänä otsikoissa on ollut maanantaina kaupunginkirjaston tuulikaapissa räjähtänyt ”putkimiespommi”. Pommin räjäyttämisen aikaan meillä oli viereisessä rakennuksessa käynnissä paneelikeskustelu translaista. Saimme kuulla tapahtuneesta tänä aamuna ennen Yle Pohjanmaan kanssa sovittua kesäistä radiohaastattelua, jonka pohjalta kirjoitetun verkkouutisen perusteella alkoi muukin media soitella.

Lapua on pieni kaupunki ja tekijät ovat meillä jo tiedossa. He ovat n. 15-vuotiaita ja tehneet alueella rähkyyksiään pitkin kesää. Samaiset nuoret ovat myös varastaneet sateenkaarilippuja ja huudelleet uhkauksiaan. Asia otetaan vakavasti, selvitetään perinpohjaisesti ja tutkitaan, mutta näistä tutuista nuorukaisista ei todellisuudessa ole suurta fyysistä uhkaa tapahtumille. Tapahtumiin on kuitenkin palkattu järjestyksenvalvojat.

Ymmärrämme uutisista heränneen pelon ja järkytyksen, erityisesti Oslon tapahtumien jälkimainingeissa – olemme itsekin järkyttyneitä. Näiden nuorten negatiivinen suhtautuminen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kertoo siitä, että pridelle ja toiminnallemme on lakeudella tilausta ja meillä on työtä tehtävänä aivan hurjasti. Suurin huoli herää tietenkin alueen sateenkaarinuorten hyvinvoinnista ja heidän oloistaan esimerkiksi koulussa. Syksyllä koulutetaan ja kouluvieraillaan oikein urakalla.

Tervetuloa lauantaina marssimaan historian ensimmäiseen Lapua Pride -kulkueeseen klo 13! Lapuan torille on rautatieasemalta viiden minuutin kävely. Matka kohti lempeämpää lakeutta on vasta aluillaan!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *