Helsingin Sanomat uutisoi 4.4.2023 Lapuan “kirjastopommista” nostetusta syytteestä ja siteeraa jutun päätteeksi myös Lakeuden Sateenkaarta. Kuten poliisi on jo viime heinäkuussa tiedottanut, Lapuan kaupunginkirjaston tuulikaapissa räjähtänyt putkimiespommi ei ollut suunnattu pride-tapahtumaa tai translakipaneelia vastaan. Paneeli oli käynnissä samaan aikaan Vanhan Paukun alueella eri rakennuksessa.

Pommijupakasta liikkuu edelleen paljon väärää tietoa sekä mediassa että somessa, turuilla ja toreilla, ja se johtuu osin myös Lakeuden Sateenkaaren epäselvästä viestinnästä. Kesän mediamyllyn aikaan toimimme ja tiedotimme sen tiedon pohjalta, mitä meillä silloin oli. Asioiden selvittyä olisimme voineet aktiivisemmin korostaa uutta tietoa, jottei väärinkäsityksiä olisi jäänyt elämään.

Pohjanmaan poliisilaitos on suhtautunut viime kesän tapahtumiin vakavasti ja selvittänyt niitä aktiivisesti. Olemme myös keskustelleet nuorten sekä heidän vanhempiensa kanssa. Yhdistys ei missään tapauksessa hyväksy näihin nuoriin tai heidän läheisiinsä kohdistuvaa vihaa, kiusaamista tai juoruilua. 

Sateenkaariliput meiltä varasti toinen nuorisoporukka. Asia on heidän kanssaan soviteltu onnistuneesti.
Yhdistyksen osalta näiden tapausten käsittely on ohi.
Tapahtumiin kohdistuneiden uhkausten osalta taas käsittely on vielä kesken ja tiedotamme asiasta aikanaan. Uhkausten takana ollut nuori ei liity muihin tapauksiin.

Tilanne kesällä oli vaikea, sillä väkivalta ja sen uhka sateenkaariyhteisöä kohtaan ovat viime vuosina lisääntyneet. Lapua Priden 2022 aikaan myös Oslon tapahtumat olivat tuoreina mielessä. Sateenkaariyhteisössä uutisista noussut pelko oli ja on ymmärrettävää, luonnollista ja oikeutettua, emmekä tahdo myöskään vähätellä sitä. Toivommekin kaikilta osapuolilta ymmärrystä monimutkaisessa tilanteessa.

Lapua Pride 2023 järjestetään 3.-9.7.2023 – toivottavasti vähemmän jännittävissä tunnelmissa. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

info@lakeudensateenkaari.fi
julla@lakeudensateenkaari.fi (tiedottaja)

Instagram: @lakeudensateenkaari
Facebook: Lakeuden Sateenkaari
#lakeudensateenkaari

Kategoriat: Uutiset

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *