Etelä-Pohjanmaa sai oman sateenkaariyhdistyksen

23.9.2021 | Lakeuden Sateenkaari ry 

Lakeuden Sateenkaari ry rakentaa eteläpohjalaista sateenkaariverkostoa ja peräänkuuluttaa turvallista kasvuympäristöä sateenkaarinuorille. Tuore yhdistys sai alkunsa Facebookin paikallisryhmän keskustelusta.

Kuvassa: Kaksi ihmistä sateenkaarilipuista tehdyt viitat selässä. Kuvaaja Aisha Benahmed.

Kuva: Aisha Benahmed

 

Etelä-Pohjanmaa on saanut oman sateenkaariyhdistyksensä. Kesällä Lapualla perustettu Lakeuden Sateenkaari ry toimii koko maakunnan alueella ja pyrkii edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia, ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta.
Toiminta on vasta alullaan, mutta suunnitelmissa on ainakin Lapua Pride -tapahtuma kesällä 2022. Idea yhdistykselle lähtikin nimenomaan paikallisryhmän keskustelusta, jossa pridea vastustettiin. Perustajajoukkoon liittyi väkeä myös muista pohjalaiskunnista, sillä tilausta sateenkaarevalle toiminnalle on ollut jo kauan.

Näkyvä yhteisö tukee turvallista kasvua

Etelä-Pohjanmaan pieniä kuntia on perinteisesti pidetty arvokonservatiivisina ja ilmapiiriä kuvataan usein ahtaaksi. Tuoreessa yhdistyksessä on huoli erityisesti sateenkaarilapsista ja -nuorista. Helpotusta tilanteeseen tavoitellaan yhteisön näkyvyydellä, tiedolla sekä mahdollisuuksilla kohdata muita sateenkaari-ihmisiä. 

– Vähemmistöön kuuluvana elämä pellon laidassa voi erityisesti nuoruudessa tuntua yksinäiseltä. On hälyttävää, että ollakseen oma itsensä monen täytyy muuttaa suurempaan kaupunkiin, kertoo yhdistyksen tiedottaja Julla Laurila.

Lakeuden Sateenkaari tahtookin tavoittaa paitsi alueella asuvat, myös sieltä muuttaneet. Verkostoa on rakennettu yhdistyksen Discord-keskustelualustalle, mutta pandemian jälkeen kokoonnutaan myös kasvotusten.

 

—–

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
lakeudensateenkaari.fi
info@lakeudensateenkaari.fi 

Julla Laurila
sihteeri & viestintä
julla@lakeudensateenkaari.fi
pronouns: they/them | pronomen: hen

 

Sosiaalinen media:

Instagram: @lakeudensateenkaari
Twitter: @lsateenkaari
Facebook: Lakeuden Sateenkaari

#lakeudensateenkaari

Kategoriat: Uutiset

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *